Начало / Свят / Президентската библиотека на Джордж Буш-младши отваря утре

Президентската библиотека на Джордж Буш-младши отваря утре

Утре официално ще отвори врати библиотеката на 43-я президент на САЩ Джордж Буш-младши, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Сградата се намира в кампуса на университета „Southern Methodist University” в Далас. Мисията на библиотека е да бъде „източник на информация за живота и кариерата на Джордж У. Буш, както и да даде повече информация относно президентството, американската история и важните проблеми на обществената политика”.

Освен много документи, посетителите ще могат да видят и кадри от моментите, в които Буш е вземал важни решения в своя противоречив период на лидер на страната – нападението над Ирак, урагана Катрина и фалита на банките. Така те ще могат да преценят по-добре дали е взел правилното решение.
„The Bush library” ще бъде 13-тата президентска библиотека и първата за дигиталната епоха. Тя ще съдържа 80 терабайта от електронни документи, включително 200 милиона имейли от системата на Белия дом и 4 милиона фотографии в е-формат. Няма да липсва и традиционната хартия –  ще бъдат включени 70 милиона документи, засягащи външната политика на САЩ, разузнавателните агенции и оръжията за масово разрушение.

Очаква се библиотеката да предизвика сериозен интерес сред тези, които искат да изследват отново двата мандата на Буш. Припомняме, че той е един от най-критикуваните американски президенти. Въпреки това, за да бъдат публично достояние всички предвидени единици, ще трябва да се изчака до 20 януари 2014 г.

Фото: architecture.about.com

„Важни решения“ от Джордж Буш-младши тук

„Джордж У.Буш. Пътят на лидера“ от Каролин Томсън и Джеймс Уеър тук
„Семейството. Истинската история на династията Буш“ от Кити Кели тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225048_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (14 септември – 20 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Танцувай с мен от Сюзън Елизабет Филипс 2. Живот в скалите от …