Начало / Критика / Орсън Скот Кард за филма по „Играта на Ендър”: Прожекцията няма да предизвика същите емоции като книгата

Орсън Скот Кард за филма по „Играта на Ендър”: Прожекцията няма да предизвика същите емоции като книгата

Орсън Скот Крад, автор на класиката в сферата на научната фантастика „Играта на Ендър”, заяви, че филмът по известното му произведение няма да предизвика същите емоции в публиката, както творбата, отбелязва„Лос Анджелис Таймс”. Кард говори на литературния фестивал „Los Angeles Times Book Festival” тази събота. „Ако очаквате същите преживявания, не се ядосвайте ако не се получи”, коментира писателят.

Адаптацията на „Играта на Ендър” ще дебютира в кината в САЩ на 1 ноември тази година. Сред актьорския състав личи името на Харисън Форд.

Кард обаче разочарова публиката, като каза, че втората част от неговата сага за Ендър, „Говорителя на мъртвите”, няма да бъде филмирана.

 „Що се отнася до „Говорителя на мъртвите”, не искам да бъде филмирана. Не мога да си го представя. Има прекалено много моменти на насилие. Има предостатъчно насилие във филмите в наши дни. Не искам такива неща обаче да се свързват с моето име”, допълни авторът. Той сподели още, че според него, творбата му „Magic Street” е много по-подходяща за адаптиране на големия екран.

Орсън Скот Кард е американски автор, роден през 1951 г. Той е най-известен със сагата си за детето-чудо Ендър, като първите две части – „Играта на Ендър” и „Говорителя на мъртвите” му носят наградите „Хюго” и „Небюла”. Тези, както и други книги от научно-фантастичната поредицата са достъпни вбългарските книжарници.

Книги от Орсън Скот Кард тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …