Начало / Свят / Писател предсказал атентата в Бостън преди 11 години

Писател предсказал атентата в Бостън преди 11 години

Бостънският атентат е бил предсказан в книгата на американски писател, съобщава изданието „Хъфингтън пост“, цитирано от БГНЕС. В книгата си „Heartbreak Hill“ писателят Том Лонерган разказва за заговор на терористи, които се опитват да взривят бомба по време на бостънския маратон.

Романът е публикуван през 2002 г. и авторът описва събития, сходни на трагедията, която се разигра в понеделник и разтърси цялото американско общество. Името на книгата е свързано с една от отсечките на прочутия маратон.

Когато писателят научил за случилото се, той веднага уведомил „Хъфингтън пост“ за своя роман. На него му хрумнало да го напише, когато самият той участва в маратона. Лонерган се е ръководел от мисълта, че терористите могат да се възползват от такова голямо и прочуто събитие. В романа местен детектив успява да предотврати трагедията.

„Heartbreak Hill“ е продадена в малък тираж. Тя е била критикувана, защото нейното излизане на пазара става почти веднага след атентатите срещу кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк  на11 септември 2001.

По данни на „Хъфингтън пост“ макар описваните в книгата събитията да са сходни с трагедията на 15 април, едва ли организаторите на терористичния атентат са почерпили идеята от нея.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …