Начало / Свят / Биография на Пол Маккартни излиза през 2015 г.

Биография на Пол Маккартни излиза през 2015 г.

Биографична книга за Пол Маккартни ще излезе през 2015 г., съобщи „Гардиън”. Това стана ясно на Панаира на книгата в Лондон, провел се тази седмица. Филип Норман, признат писател и биограф, заяви, че самият Маккартни му е позволил да се захване с проекта. Творбата ще бъде издадена от „Weidenfeld and Nicholson”. Норман е писал биографии и на други музикални легенди като Джон Ленън, Мик Джагър и сър Елтън Джон.

Авторът сподели, че е наясно, че светът все още е обсебен от „Бийтълс”, но отбелязва, че групата не съществува вече цели 40 години – „повече от целия живот на Джон Ленън”. Той обещава да обърне много сериозно внимание на успехите и живота на Пол след разпадането на бандата. Норман заяви, че книгата ще бъде „история как той е останал изключително земен и добър, дори след половин век ласкателства от целия свят”.

Сър Пол Маккартни е британски музикант, роден през 1942 г. Той става известен като член на групата „Бийтълс”, но дори след разпада на състава кариерата му е много успешна. Рекордьор е в Книгата на „Гинес” за най-много хитове – над 50. Сред написаните песни от него са „Hey Jude”, „Yesterday”, „Let it be”, „Helter Skelter” и др. Получава рицарско звание през 1997 г.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …