Начало / Свят / Революционни е-книги бяха представени на Панаира на книгата в Лондон

Революционни е-книги бяха представени на Панаира на книгата в Лондон

Ново поколение електронни книги бяха представени от  „Faber&Faber”на Панаира на книгата в Лондон, съобщи „Гардиън”.  Те са създадени на базата на новите технологии, с помощта на софтуерни инженери.

Едната книга е ново издание на класиката от началото на ХХ век, „Тридесет и деветте стъпала” от Джон Бюкан. Книгата представлява приложение за смартфон и таблет. Освен текста приложението включва анимирани стоп-кадри от действието, както и саундтракът от първия ням филм по книгата. Така читателите ще се запознаят по максимално добър начин с атмосферата на Обединеното кралство през първите години на миналия век, представена от Бюкан.
От издателството твърдят, че се предлага нов начин за прочит на класическия роман. Той съчетава в себе си четене, гледане на телевизия и игра на компютърен симулатор. Дигиталното издание ще бъде достъпно за „iPad”, „Mac” и „Android”.

„Тридесет и деветте стъпала” е публикувана на части в списанието „Blackwoods” през 1915 г. Романът включва първия екшън герой в света на книгите – Ричард Хани. Книгата е адаптирана на големия и малкия екран многократно, включително и от Алфред Хичкок през 1935 г.
На панаира беше представена и нова книга – „Arcadia” от Иън Пеърс, която ще бъде публикувана в е-формат тази есен, а печатно издание ще последва догодина. Структурата на творбата е основана на квантовата физика. Тя е написана „на възли”, отбелязани на графика, конструирана след консултации с професор по математика от известния университет „Оксфорд”.

Целта е да бъдат създадени безкрайни на брой различни начини, по които действието може да се развие. Чрез миксирането на сцени по различен начин, връзките между персонажите също са различни. Времето, през което се чете книгата също има значение – дали се чете наведнъж или на няколко пъти. Това ще се отрази на развитието на действието.

„Бягам от обикновеното. Използвам следната аналогия – изпускаш чаша и това е причината тя да се счупи. Може обаче нейното счупване да те принуди да я изпуснеш”, коментира Пеърс.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20220531090536-62961a21d287403399e5d5a3jpeg

Новата книга на Джон Гришам – от класацията на „Ню Йорк Таймс“ вече и на български

Художествена литература 1. „Спаринг партньори“ от Джон Гришам (нова в класацията) 2. „Никога повече“ от …