Начало / България / „Тиква! Ботаника на чувствата” с премиера и в „Хеликон-Бургас”

„Тиква! Ботаника на чувствата” с премиера и в „Хеликон-Бургас”

„Ножът е забит в тиквата. Има реални случки с властта. Искрен съм в 90% от разказите”, заяви Александър Урумов за книгата си „Тиква! Ботаника на чувствата” на премиерата й през март в столичната книжарница „Хеликон-България”. На 25 април, четвъртък, от 18 ч сборникът с разкази ще бъде представен и в „Хеликон-Бургас”.

„Това е трудна за препоръчване книга. Та това са 100 разказа. При това тя струва само 10 лева, за какво не сме ги дали. Българите не са издръжливи на много четене напоследък. Но не може да не се чете. Важно е да се знае, че тази „тиква” не може да се чете от друга тиква. Препоръчвам я горещо и на криминалния контингент, чрез нея може да се стане богат, а не да се разбива и краде. Много вкусна е за четене”, е оценката на известния писател Иван Кулеков.

Александър Урумов е завършил българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Автор е на книгите „Исус Христос – власт и политика“ и „Приказки в края на времето“. Сценарист е на моноспектакъла „Лалугер“ на Николай Урумов (копродукция на театър „Българска армия“ и Добричкия театър). Работи в сферата на публичните комуникации от 1997 г. Говорител е на Министерството на отбраната през 1997-2001 г. От 2006 г. е ръководител на звеното за връзки с обществеността на БНБ.

Свързани заглавия
Александър Урумов: Духовният глад е причина за физическия глад
Иван Кулеков: „Тиква!” е много вкусна за четене


„Тиква! Ботаника на чувствата”  тук

Прочетете още

valeri_petrov_cover-1200x900-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Валери Петров – цитати от вечни интервюта

Думите греят на рождения му ден Дете е на учителка по френски и софийски адвокат …