Начало / Свят / Корейските издатели искат подкрепа за Панаира на книгата в Сеул

Корейските издатели искат подкрепа за Панаира на книгата в Сеул

Асоциацията на книгоиздателите в Южна Корея призова издателствата и техните партньори за подкрепа на предстоящия литературен панаир на книгата в Сеул по-късно тази година, съобщи thebookseller.com. Според асоциацията бизнес партньорите от Запад не трябва да се притесняват от напрежението със Северна Корея.

Сюнг Хюн Муун, част от Асоциацията на книгоиздателите в Южна Корея, говори на Панаира на книгата в Лондон, който се провежда тази седмица.

Тай заяви:
 „Възможно е западният бизнес да се отдръпне от Панаира на книгата в Сеул. Ние сме свикнали на този театър от страна на Северна Корея, но чужденците не са. Искам да уверя всички, че нещата са под контрол и няма да има драма този юни”.

Литературното събитие в Сеул се провежда между 19 и 23 юни. Първото му издание е от 1995 г.

Муун допълни, че в Южна Корея са отпечатани 39 000 книги през 2012 г., публикувани от регистрираните 38 170 издателски къщи. Подобно на Обединеното кралство в страната съществува проблемът за опазването на малките независими книжарници. Продажбите на е-книги също не са се покачили особено много, затова книжният пазар в Южна Корея е в труден период, твърди Муун.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

798117_970416

Библиотеката с най-красиво стълбище е в Айова

Пищната сграда подчертава красотата на столицата Де Мойн Първият библиотекар в американския щат е назначен …