Начало / България / България се включи в „Остави всичко друго и чети“ (D.E.A.R. Day)

България се включи в „Остави всичко друго и чети“ (D.E.A.R. Day)

Днес, 12 април, България се включва в отбелязването на Деня „Остави всичко друго и чети“ (D.E.A.R. Day), съобщи БГНЕС. Празникът води името си от английския израз „Drop everything and read“ (Остави всичко друго и чети) и предизвиква децата да четат доброволно свободно избрана книга за определено време. Инициативата се свързва с т. нар. устойчиви практики за четене наум, които се използват в училищата в САЩ за насърчаване на четенето сред децата.

Денят „Остави всичко друго и чети“ съвпада с рождения ден на Бевърли Клиъри, която тази година празнува своята 97-ма годишнина.
Почитателите на веселите герои на американската писателка, които нямат възможност да присъстват на книжния купон в Столична библиотека на 12 април, са поканени да си организират свой, използвайки специално разработените за празника предложения и материали за печат в сайта „Детски книги“, съобщават организаторите на детския празник.

По време на книжния празник ще бъде изтеглена голямата награда в националната кампания „Читателска щафета 3 мини“, посветена на книгите на Бевърли Клиъри.

Победителят ще получи като награда електронен четец за книги и пълен комплект произведения на Бевърли Клиъри, издадени на български език от издателство „Милениум“. На празника малчугани ще получат своите „щафетнически“ значки и ще станат жури на изложба на читателски дневници, рисунки и макети на приказни къщи, дело на ученици от цялата страна. Викторини, състезание по четене и сладки приказки ще допълнят празника за децата, а присъстващите възрастни ще могат да се запознаят с идеи за насърчаване на четенето, разработени от водещи американски учители.

Книгите на Бевърли Клиъри тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …