Начало / Свят / Йоко Оно с първа книга от почти 50 години

Йоко Оно с първа книга от почти 50 години

Йоко Оно(80) ще публикува първата си книга от близо 50 години, съобщи „Гардиън”. Творбата, озаглавена „Acorn” (Жълъд), ще бъде издадена от „OR Books” през юни. Тя е описана като „инструктажна поезия”. Книгата, според издателите, е „пълна със сюрреалистични и интригуващи упражнения, подканващи читателя да стигне до дълбоки и комплексни истини”.

Вдовицата на Джон Ленън заяви: „Това е проект, който създадох с идеята да бъде предназначен за интернет. В период от 100 дни, всеки ден писах по една нова инструкция. Сега всичко ще бъде събрано под формата на книга. Яхнала съм машина на времето, която води към старите времена. Страхотно! Добавих и рисунки, за да ви дам още храна за размисъл”.

„Acorn” е първата солова книга на Оно от 1964 г., когато излезе „Grapefruit” (Грейпфрут). Тогава произведението беше наречено „монумент на концептуалното изкуство” от критика Дейвид Бурдон. То съдържаше и увод от Джон Ленън. „Здравейте, аз съм Джон Ленън. Искам да се запознаете с Йоко Оно”, писа вокалът на „Бийтълс”. Той добави: „Това е най-великата книга, която съм изгарял”.

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …