Начало / Свят / Дейвид Финчър и „Уолт Дисни” ще снимат римейк на „20 000 левги под водата“

Дейвид Финчър и „Уолт Дисни” ще снимат римейк на „20 000 левги под водата“

 

 

 

Римейк на „20 000 левги под водата“ на Жул Верн ще бъде сниман в Австралия от американския режисьор Дейвид Финчър и киностудио „Уолт Дисни”, съобщи БГНЕС, цитирайки АФП.

Кастингът все още не е приключил, съобщи снимачният екип и отрече слуховете, че Брад Пит ще изиграе ролята на Нед Ленд, страховития харпунист, тръгнал да търси чудовище в моретата. В крайна сметка се оказва, че това е подводницата Наутилус, поръчана от известния капитан Немо.

Третият филм, вдъхновен от романа на френския писател от 1869-1870 г., излезе през 1954 г. и беше дело на Ричард Флейшър. Той беше сниман в Карибския басейн и последва лентите на Жорж Мелие от 1907 г. и Стюърт Патър от 1916 г.

В съвместно комюнике австралийският министър на изкуството Тони Бърг и премиерката Джулия Гилард съобщиха, че това е най-голямата кино продукция, снимана някога в страната. Правителството в Канбера е отпуснало субсидия от 21,6 милиона австралийски долара (17,5 милиона евро) в рамките на план за подкрепа на местната кино индустрия, затруднена от високия курс на долара.

Свързани заглавия
Жул Верн: Ще дойде време, когато науката ще изпревари фантазията

Книги от Жул Верн тук

Прочетете още

valeri_petrov_cover-1200x900-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Валери Петров – цитати от вечни интервюта

Думите греят на рождения му ден Дете е на учителка по френски и софийски адвокат …