Начало / Свят / Президентски апартамент в „Хотел Плаза” в чест на „Великият Гетсби“

Президентски апартамент в „Хотел Плаза” в чест на „Великият Гетсби“

„Хотел Плаза” – любимо място на Франсис Скот и Зелда Фицджералд, показа нов президентски апартамент, посветен изцяло на „Великият Гетсби“, съобщи БГНЕС. В чест на очаквания блокбастър на режисьора Баз Лурман, който ще излезе на 10 май, известният хотел съживи ерата на джаза с големия апартамент Фицджералд. Обзавеждането в стил арт деко включва характерни за епохата мебели от водещата луксозна марка „Ресторейшън хардуер”, снимки от филма, пълната сбирка с творби на автора и книги, отвеждащи в Ню Йорк през 20-те години на миналия век.

Президентският апартамент се намира на 18-я етаж и резервации ще се приемат от 22 април за отсядане от 10 май нататък. Хотелът на „Пето авеню” възражда и култовите „Шампейн бар” и ресторант „Todd English Food Hall”, в които ще се сервират коктейли от „Великият Гетсби“ на основата на джин и ще свири джаз бенд.

Бар „Шампейн” на хотела е превърнат в „Moët Pop-Up Bar” и ще предлага специален коктейл, създаден специално за Плаза, наречен „Moët Imperial Gatsby”. Гостите ще могат да разгледат и специална колекция от вещи и костюми от снимачната площадка на предстоящата филмова адаптация с участието на Леонардо Ди Каприо и Кери Мълигън.

„Великият Гетсби“ тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …