Начало / България / „Тигър под дъжда” с премиера в Унгарския културен институт

„Тигър под дъжда” с премиера в Унгарския културен институт

„Тигър под дъжда” ще има премиера на 4 април, четвъртък, от 18,30 ч в Унгарския културен институт (София, ул. „Аксаков“ 16). Книгата на Тодор Николов ще бъде представена от литературния критик Митко Новков.

„Такива хубави разкази отдавна не бях чел. Ще ми се да ги бях написал аз. Приличат ми на разказите на Генчо Стоев от сборника му “Като лястовици”. Разкази, които не се правят на разкази. Парчета живот, затворени в платинените капсули на жанра, за да свидетелстват какво остава от нас в бетонобъркачката на времето. Остават ей такива неща – поглед, усмивка, погалване, сълза, струните на дъжда, опънати между земята и небето, по които може да свири само вятърът. И писателят”, категоричен е писателят  Деян Енев.

Тодор Николов е роден в Казанлък, живее в София. Завършил е журналистика в СУ „Климент Охридски“, работил е като редактор в ежедневни и седмични вестници. Опитал е вкуса и на други професии и с годините е разбрал, че всичко около нас си има своята цена, но всъщност най-щастливи в живота ни правят безплатните неща: приятелството, усмивката, любовта, здравето, слънцето и дори дъждът, след който стават всякакви чудеса и под който можеш да намериш дори тигър.

„Тигър под дъжда” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

227844_b

Шпионинът, който се превърна в майстор на шпионския роман

Юлия ПЕТКОВА Добрият писател не разбира от нищо друго освен от себе си. И по …