Начало / България / Подкрепете училищните библиотеки

Подкрепете училищните библиотеки

Владимир Цветков – учител  по програмата „Заедно в час“, стартира лична кампания и за две седмици с помощта на приятели събра около 500 книги, енциклопедии, списания, които занесе в библиотеката на своето училище. Книгите се заети веднага от десетки жадни за четене деца.

Цветков е  преподавал в много красиво училище в китно село. Липсата на  книги обаче го кара да търси начини да обогати училищната библиотека.  Идеята е да се подкрепят и други училищни библиотеки в страната, където има учители по програмата „Заедно в час“. Училищни библиотеки в цялата страна не разполагат със средства за нужното обновяване на книжния си фонд и затова не са привлекателни дори за децата, които обичат да четат. Даренията се събират в офиса на Фондация „Заедно в час“, София, ул. „Иван Денкоглу“ 19 всеки делничен ден между 9:00 и 18:00 ч. Ако искате да дарите чрез куриер, използвайте същия адрес. Ако имате въпроси, задайте ги на v.tzvetkov@zaednovchas.bg.

Мисията на „Заедно в час” е да осигури достъп на всяко дете в България до качествено образование, като насърчава и подготвя способни и амбициозни млади хора да бъдат мотивиращи учители и лидери в нашата образователна система и общество.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …