Начало / Свят / Патриша Маккарти спечели „National Poetry Competition”

Патриша Маккарти спечели „National Poetry Competition”

Патриша Маккарти спечели приза за поезия от „The National Poetry Competition”, съобщи „Гардиън”. Тя беше отличена за своята поема „Wilfred Owen and Siegfried Sassoon”, която е вдъхновена от историите на майка й за Първата световна война. Маккарти прибавя към сметката си 5 000 паунда.

„The National Poetry Competition” е надпревара за непубликувана досега поема. Призът е основан през 1978 г. Всеки има право да изпрати своето произведение. Тазгодишната победителка надделя от общо 13 040 участници. Журито оценява творбите преди да научи имената на авторите.

Маккарти сподели: „Никога не бях печелила награда досега. Не участвам в състезания. Единственият път беше преди много години – тогава завърших втора. Но в момента не съм добре финансово и реших, че е по-добре да се включа в нещо такова, отколкото да залагам на конни надбягвания. Освен това поемата е част от нашата семейна история”.

Произведението е вдъхновено от майката на поетесата, която е доживяла почти до 100 години. „Тя е била малко момиче по време на Първата световна война. Поемата е базирана на детските й спомени”, допълва Маккарти. Тя работи като редактор на литературното списание „Agenda”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-6b35d8a2051b205333de623b43928de8-V

Романът „Опашката“ на Захари Карабашлиев получи „Цветето на Хеликон“

Призът за най-продавана книга между номинациите на „Хеликон“ за 2021 отиде за трети път при …