Начало / Свят / Книга с 4690 автори е продадена на търг за 5 хил. евро

Книга с 4690 автори е продадена на търг за 5 хил. евро

В Бремен, Германия, на търг за 5000 евро беше продадена книгата „Последното изречение“ („Der letzte Satz“), в работата над която един след друг са участвали 4690 автори, съобщи ИТАР-ТАСС. От издателство „Келнер ферлаг“ информират, че получените от продажбата средства ще бъдат използвани за благотворителност.

Идеята за книгата е на двамата приятели от Долна Саксония Кристиан Хофман и Волфганг Миндерман. В началото на 2012 г. те са открили страница в интернет, на която всеки желаещ може да остави кратък текст в допълнение към вече съществуващия. Всеки път щафетата се е предавала на нов автор.Така след една година беше написана книга с обем 304 страници със завладяващ сюжет, разказва Хофман. С времето книгата започнала да привлича все повече вниманието на издателите.

От „Келнер ферлаг“ се затрудняват еднозначно да определят за какво точно се разказва в романа, тъй като потокът на съзнанието на няколкото хиляди души трудно се поддава на литературен анализ. Те обаче уверяват, че книгата е пълна с философски разсъждения, описани са приказни светове, има разкази за срещи с реални актьори и музиканти.

На търга е бил продаден уникален екземпляр с кожена подвързия и златни букви. За него са били платени 5000 евро. Обикновените екземпляри с мека корица се предлагат за 10 евро. Освен парите от аукциона, от всяка продадена книга ще се отчисляват по 1,11 евро. Парите ще бъдат преведени за благотворителност на детски хоспис.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

rabie-madaci-RBd4UKCc-unsplash

Инфлацията може да върне читателите в библиотеките

Поскъпването се усеща осезаемо и при книгите Проблемите с хартията и печата се появиха още …