Начало / Свят / Джордж Р. Р. Мартин призна, че трябва да пише по-бързо

Джордж Р. Р. Мартин призна, че трябва да пише по-бързо

Джордж Р. Р. Мартин призна пред „Mashable”, че трябва да пише по-бързо. Той говори на премиера на третия сезон на сериала „Игра на тронове”, базиран на неговата поредица „Песен за огън и лед”. Мартин сподели, че трябва да увеличи темпото, защото адаптирането на сериала е на път да догони самото написване на книгите.

Предстои излъчването на трети сезон, а филмирането на серията започна през 2011 г. Публикувани са пет романа, като остават още два. „Не виждам още локомотива, но чувам как релсите вибрират”, коментира в типичния си стил фентъзи писателят.

„Затова, трябва да пиша по-бързо. Последните две части ми отнеха наистина много време (11 години – бел. ред.), но се надявам следващата да завърша по-скоро. Не обещавам нищо обаче. Преди много време осъзнах, че когато погледнеш задачата в началото, катедралата, която трябва да построиш, изглежда толкова обезкуражаващо, че е много примамливо да се откажеш и да поиграеш на видео игра. Не се тревожа особено. Никоя книга не може да се хареса на всички, както и никоя програма не може да удовлетвори всички желания. Фактът, че има хора, които чакат с нетърпение книгите ми, е много приятен проблем. Всичко е наред”.

В същото време, фенове записаха песен и клип, подканващ автора да пише „със скоростта на вятъра”.

Клипът тук
Книгите на Джордж Р. Р. Мартин тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

230857_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (9 май – 15 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева 2. Божият ген от Людмила Филипова …