Начало / България / Керана Ангелова представя новата си книга на рождения си ден

Керана Ангелова представя новата си книга на рождения си ден

Керана Ангелова ще представи новата си книга с есета и фрагменти следващия на 26 март,вторник, от 17.30 ч в бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“, съобщи factor-bs.com.

Книгата се казва „Един след полунощ“. Авторката споделя, че тогава е родена и по това време на денонощието пише най-много.

„Книгата се появи докато пиша роман. Всеки път когато пиша епическо повествование заделям енергия за друго, както е в случая фрагменти, размисли, защото не искам енергията на писането ми да се хаби“, споделя Ангелова.

Книгата е разделена на цикли, които плавно преливат един в друг. Първият разказва за времето на детството и първия порив към откриване на света. Следват цикли за времето, за творчеството, за писателската работа, за приятелите и предателствата.

Керана Ангелова е родена в село странжанското Бродилово . От 1971 г. живее в Бургас и смята, че този град е единственият за обитаване, пресъздаване, чувстване, дишане — последното е жизнено важно за поетите, които по рождение имат ускорен пулс. Работила е като журналист и програмен ръководител. Автор е на стихосбирките: – „Лято“, 1982 (издателство „Георги Бакалов“) – „Подземна река“, 1988 (издателство „Георги Бакалов“) – „По-беззащитни глухарчета“, 2000 (Издателско ателие „Аб“) – „Катокала“, 2006 (ИК „Знаци“) както и на повестите: – „Зана“, 1998 (Писателско дружество Бургас) – „Папазини“, 1998 (Писателско дружество Бургас) и романите: – „Елада Пиньо и времето“, 2003 (Издателско ателие „Аб“) – „Вътрешна стая“, 2006 (ИК „Знаци“) За по-малко от година романът „Елада Пиньо и времето“ обра най-престижните български награди за литература:  белетристична книга на годината – награда на Сдружение на български писатели; наградата на името на голямата българска писателка Блага Димитрова, връчвана от Форум „Българка“; „Пегас“ – литературната награда на Бургас); – наградата на читателската публика в конкурса, организиран от Фондация „Вик“ през 2004 г. с (в този конкурс романът е единственият, номиниран едновременно от жури и публика).

Книги от Керана Ангелова тук

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …