Начало / Свят / Излезе първият роман на Оуен Кинг

Излезе първият роман на Оуен Кинг

Първият роман на Оуен Кинг, най-малкият син на Стивън Кинг, вече е на американския книжен пазар, информира „USA тoday”. Творбата със заглавие „Double Feature” е публикувана днес от издателство „Scribner”. Книгата е 419 страници. Оуен Кинг заяви, че произведението по никакъв начин не е повлияно или свързано с известния му баща.

Романът представя историята на Сам Долан, който точно е завършил първия си филм. Той има трудна връзка със своя баща – неуспешния актьор Буут Долан. Майката на Сам, Али, е най-важният човек в неговия живот. Единствената й грешка е, че е привързана към неговия баща.
Сред останалите герои в книгата са сестра, склонна на насилие, съпруга, която винаги е движена от теории на конспирациите, старо гадже на Сам от колежа, пенсиониран бейзболист, съмнителен филмов агент и кинозвезда. Творбата изследва проблеми като съжалението, достойнството, обидата, смъртта. Всичко това в контекста на филмовия бизнес и живота в Ню Йорк.

Оуен Кинг е роден 1977 г. в САЩ. Той е едно от четирите деца на Стивън и Табита Кинг. Публикувал е две колекции с разкази – „We’re All In This Together: A Novella and Stories”, „Who Can Save Us Now?: Brand-New Superheroes and Their Amazing (Short) Stories”, а вече и роман.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

37805

Франкфуртският панаир ще получи от държавата четири милиона евро

Ковид-кризата превърна важното събитие във виртуално Панаирните палати ще останат празни и така се опорочават …