Начало / Свят / Излезе първият роман на Оуен Кинг

Излезе първият роман на Оуен Кинг

Първият роман на Оуен Кинг, най-малкият син на Стивън Кинг, вече е на американския книжен пазар, информира „USA тoday”. Творбата със заглавие „Double Feature” е публикувана днес от издателство „Scribner”. Книгата е 419 страници. Оуен Кинг заяви, че произведението по никакъв начин не е повлияно или свързано с известния му баща.

Романът представя историята на Сам Долан, който точно е завършил първия си филм. Той има трудна връзка със своя баща – неуспешния актьор Буут Долан. Майката на Сам, Али, е най-важният човек в неговия живот. Единствената й грешка е, че е привързана към неговия баща.
Сред останалите герои в книгата са сестра, склонна на насилие, съпруга, която винаги е движена от теории на конспирациите, старо гадже на Сам от колежа, пенсиониран бейзболист, съмнителен филмов агент и кинозвезда. Творбата изследва проблеми като съжалението, достойнството, обидата, смъртта. Всичко това в контекста на филмовия бизнес и живота в Ню Йорк.

Оуен Кинг е роден 1977 г. в САЩ. Той е едно от четирите деца на Стивън и Табита Кинг. Публикувал е две колекции с разкази – „We’re All In This Together: A Novella and Stories”, „Who Can Save Us Now?: Brand-New Superheroes and Their Amazing (Short) Stories”, а вече и роман.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

WireAP_a03311887c5d4ff8a103e185a3658d96_16x9_1600

E Л Джеймс съблече отново героите си

На сцената пак е Крисчън Грей Freed представлява края на алтернативната трилогия „Петдесет нюанса сиво”. …