Начало / България / Филмът „Когато Ницше плака“ е сниман в България

Филмът „Когато Ницше плака“ е сниман в България

Едноименният филм по романа на Ървин Д. Ялом „Когато Ницше плака“ е сниман в Русе. Продуциран е в САЩ, излиза през 2007 г. Режисьор е Пинчас Пери, а главните роли са изпълнявани от Бен Крос, Арманд Асанте и Катрин Уиник. В прожекцията звучи музика от композитора Рихард Вагнер.

Части от него ще бъдат прожектирани на литературна сбирка, организирана от клуб „Спирт & Спирит” и ИК“Колибри, която ще се проведе на 25 март от 19 ч в НДК (София,„Рубаят”).

„Когато Ницше плака” е вече на българския книжен пазар. Романът е едно от емблематичните произведения на Ялом и съчетава философия и психотерапия – похват, който позволява да се намери златното сечение между привлекателното и дълбокомисленото в третирането на големите общочовешки и индивидуални проблеми.

Ървин Д. Ялом е почетен професор в Станфордския университет, автор е на високо ценени от критиката бестселъри и търсен психиатър и терапевт. С годините успява да примири двете си големи страсти – писането и психотерапията. И го постига, защото е убеден, че целта им е една и съща: да помагат на хората по пътя към повече свобода и спокойствие.

„Когато Ницше плака” тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225012_b

Стив Бери: Внимавайте, докато четете тази книга: може да остави следа върху вас!

В „Черният списък“ на Джак Кар целият екип на капитан трети ранг Джеймс Рийс загива …