На фокус
Начало / Свят / Писалка на Т. С. Елиът ще замени перо на Дикенс в Кралското литературно общество

Писалка на Т. С. Елиът ще замени перо на Дикенс в Кралското литературно общество

Писалка, която дълги години е използвал Т. С. Елиът, ще влезе отново в употреба, съобщи „Гардиън”. Тя ще бъде използвана за вписването на новите членове на Кралското литературно общество във Великобритания. Първият, който ще сложи подписа си в книгата на организацията с нея, е литературният критик и писател Джеймс Ууд. Той ще стори това на официална церемония, посветена на Елиът и поезията, която ще се проведе тази вечер. Ще участват и известни поети като Алис Осуалд и Робин Робъртсън.

Въпросната писалка е била подарена на Т. С. Елиът от неговата майка, когато е бил ученик. Големият поет умира през 1965 г., а писалката е оставена на Кралското литературно общество от Валери, неговата вдовица, която почина през ноември 2012 г. Писалката ще замени перо от Чарлс Дикенс, като инструмент за вписване на членове в институцията. Перото вече е започнало да се разваля.

Кралското литературно общество, което се намира в Лондон, е основано от епископа Томас Бърджес още през 1820 г. Тогава то е било под патронажа на крал Джордж IV. Първата среща се е състояла в задната стаичка на книжарницата „Hatchard’s”. Сред членовете са били Томас Харди, Хенри Джеймс, У. Б. Йейтс, Ръдиард Киплинг.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

336987245_562518772645312_672284796672296719_n

Библиобуси поръчват хърватските библиотеки

Мащабен проект цели книгите да достигат навсякъде Производител на новите библиобуси за Хърватия ще е …