Начало / Свят / Огромен интерес към книгите от и за папа Франциск

Огромен интерес към книгите от и за папа Франциск

Книгите от и за новия папа Франциск и се превърнаха в бестселъра в Аржентина, съобщи агенция РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Само в първите два часа след обявяването на името на понтификта онлайн са били продадени над 1000 книги през портала Bajalibros.com.. В следващите дни покупките продължили да растат главоломно, като поръчки за трудовете на архиепископа на Буенос Айрес Хорхе Берголио, оглавил Римокатолическата църква, започнали да валят не само от Латинска Америка, но и от САЩ, Европа и дори от Ватикана, отбелязва интернет изданието Infobae. Тъй като част от книгите не са достъпни в книжния им вид, това обяснява огромното търсене на електронните им варианти.

Аржентинското представителство на испанската книгоиздателска къща „Ediciones B” във вторник ще пусне второто издание на книгата „Йезуит. Беседи с кардинал Хорхе Берголио“. В скоро време тя ще бъде преведена и на други езици. Испанското католическо издателство „Publicaciones Claretianas”, което държи авторските права за публикуването на редица трудове на папата, съобщи , че на скоро на бял свят ще се появи сборник от записки и обръщения на Берголио към паството му, преди да седне на престола на Свети Петър. До момента сегашният папа е автор на 11 книги – първа през 1982 г. излиза „Размисъл за вярващите“, последната – от 2012 г. – е „Открит ум, вярващо сърце“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

234904_b

Защо да го познаваме?

Самият Стефан Цвайг си е задал този въпрос, вдъхновен от Балзак, който е смятал Жозеф …