Начало / България / Победителите в експерименталния литературен конкурс „Недоизречено”

Победителите в експерименталния литературен конкурс „Недоизречено”

Милена Брусева и Дани Тодорова от ІХ клас и Калояна Купенова, която е в ХІ клас на ЕГ „Иван Вазов”, Пловдив, са победителите във второто издание на експерименталния литературен конкурс „Недоизречено”, съобщи gustonews.bg. Идеята е всеки един от участниците да допише сам странно литературно произведение, което съдържа само ключови думи, препинателни знаци и празни пространства.

Журито спази традицията и реши те да не са на първо, второ и трето място, а да бъдат равнопоставени. Комисията беше съставена от литературоведа Здравко Дечев и писателите Ина Иванова и Стефан Бонев, който е автор на идеята за нестандартната проява. За разлика от миналата година, този път надпреварата беше само за участници, които още не са навършили 19-годишна възраст. Конкурсът беше проведен основно сред членовете на Ателието за творческо писане в ЕГ „Иван Вазов” (бившата Руска гимназия) в Пловдив, ръководено от Силвия Димитрова и Илко Василев. Победителите получиха по една книга на двамата писатели с автограф, а Здравко Дечев им подари по един брой от списание „Страница”, в чието списване участва.

В това издание на „Недоизречено“ конкурсните работи са били изцяло написани в проза. Миналата година много от творбите са изпълнени в бял и класически стих.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …