Начало / Свят / Себастиан Фолкс ще пише роман с персонажи на П. Г. Удхаус

Себастиан Фолкс ще пише роман с персонажи на П. Г. Удхаус

Себастиан Фолкс ще напише роман с известните персонажи на П. Г. Удхаус – Джийвс и Устър, съобщи „Индипендънт”. Той е приел предложение да стори това от агенцията, която държи правата върху творчеството на Удхаус. „Jeeves And The Wedding Bells” ще излезе през ноември. Книгата ще бъде за читатели над 12-годишна възраст.

Фолкс е автор на бестселъри като „Birdsong” и „Charlotte Gray”. Българският читател го познава от книгата за Джеймс Бонд „Дяволът не обича да чака”. Той заяви:

„Прочетох за първи път история за Джийвс когато бях на 12. За мен е чест да бъда помолен от семейство Удхаус да работя с тези прекрасни герои. Удхаус е ненадминат, но аз ще дам всичко от себе си да се представя на ниво и да засвидетелствам уважението си към него. Надявам се да привлека още фенове на Джийвс”.

П. Г. Удхаус почина през 1975 г. на 93 години. Поколения читатели го обичат. Той е признат за един от най-великите хумористи на ХХ век. Написал е повече от 90 романа и 300 разказа в дългата си 70-годишна кариера.

Книги за героите Джийвс и Устър са преведени и на български език. Това са „Горе главата, Джийвс”, „Законът на Устър”, „Пълен напред, Джийвс”, „Джийвс и Устър”, „Джийвс и Устър 2”, „Всичко за Джийвс” и „Джейвс запретва ръкави”.

„Дяволът не обича да чака“ тук

Книги от П. Г. Удхаус тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …