Начало / Свят / Себастиан Фолкс ще пише роман с персонажи на П. Г. Удхаус

Себастиан Фолкс ще пише роман с персонажи на П. Г. Удхаус

Себастиан Фолкс ще напише роман с известните персонажи на П. Г. Удхаус – Джийвс и Устър, съобщи „Индипендънт”. Той е приел предложение да стори това от агенцията, която държи правата върху творчеството на Удхаус. „Jeeves And The Wedding Bells” ще излезе през ноември. Книгата ще бъде за читатели над 12-годишна възраст.

Фолкс е автор на бестселъри като „Birdsong” и „Charlotte Gray”. Българският читател го познава от книгата за Джеймс Бонд „Дяволът не обича да чака”. Той заяви:

„Прочетох за първи път история за Джийвс когато бях на 12. За мен е чест да бъда помолен от семейство Удхаус да работя с тези прекрасни герои. Удхаус е ненадминат, но аз ще дам всичко от себе си да се представя на ниво и да засвидетелствам уважението си към него. Надявам се да привлека още фенове на Джийвс”.

П. Г. Удхаус почина през 1975 г. на 93 години. Поколения читатели го обичат. Той е признат за един от най-великите хумористи на ХХ век. Написал е повече от 90 романа и 300 разказа в дългата си 70-годишна кариера.

Книги за героите Джийвс и Устър са преведени и на български език. Това са „Горе главата, Джийвс”, „Законът на Устър”, „Пълен напред, Джийвс”, „Джийвс и Устър”, „Джийвс и Устър 2”, „Всичко за Джийвс” и „Джейвс запретва ръкави”.

„Дяволът не обича да чака“ тук

Книги от П. Г. Удхаус тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …