Начало / Свят / Себастиан Фолкс ще пише роман с персонажи на П. Г. Удхаус

Себастиан Фолкс ще пише роман с персонажи на П. Г. Удхаус

Себастиан Фолкс ще напише роман с известните персонажи на П. Г. Удхаус – Джийвс и Устър, съобщи „Индипендънт”. Той е приел предложение да стори това от агенцията, която държи правата върху творчеството на Удхаус. „Jeeves And The Wedding Bells” ще излезе през ноември. Книгата ще бъде за читатели над 12-годишна възраст.

Фолкс е автор на бестселъри като „Birdsong” и „Charlotte Gray”. Българският читател го познава от книгата за Джеймс Бонд „Дяволът не обича да чака”. Той заяви:

„Прочетох за първи път история за Джийвс когато бях на 12. За мен е чест да бъда помолен от семейство Удхаус да работя с тези прекрасни герои. Удхаус е ненадминат, но аз ще дам всичко от себе си да се представя на ниво и да засвидетелствам уважението си към него. Надявам се да привлека още фенове на Джийвс”.

П. Г. Удхаус почина през 1975 г. на 93 години. Поколения читатели го обичат. Той е признат за един от най-великите хумористи на ХХ век. Написал е повече от 90 романа и 300 разказа в дългата си 70-годишна кариера.

Книги за героите Джийвс и Устър са преведени и на български език. Това са „Горе главата, Джийвс”, „Законът на Устър”, „Пълен напред, Джийвс”, „Джийвс и Устър”, „Джийвс и Устър 2”, „Всичко за Джийвс” и „Джейвс запретва ръкави”.

„Дяволът не обича да чака“ тук

Книги от П. Г. Удхаус тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

nac

Рене Карабаш: Всички търсим своята божествена половина

„Писма на Омар до бъдещата му съпруга“ е книга, създадена по всички правила на епистоларния …