Начало / Свят / Художник се отказа да илюстрира комикс за Супермен заради Орсън Скот Кард

Художник се отказа да илюстрира комикс за Супермен заради Орсън Скот Кард

Крис Спраус, който трябваше да илюстрира новия комикс за Супермен по текст на  Орсън Скот Кард, се отказа от проекта, съобщи huffingtonpost.com. Като причина той посочи скандалите около автора Орсън Скот Кард и неговите антигей убеждения. Както е известно, избирането на Кард да започне нова поредица на име „Adventures of Superman”, предизвика вълна от недоволство, заради факта, че писателят има открита позиция против гей браковете.

„Шумът на медиите около случая отне фокуса от самата работа. Това е нещо, което не мога да приема”, обясни Спраус в изявление.

От голямото комиксово издателство, „Ди Си Комикс”, заявиха пълната си подкрепа към илюстратора и изразиха надежда, че ще работят отново с него в бъдеще. Те добавиха още, че при това положение дебюта на първия графичен роман, който трябваше да излезе през април, ще бъде отложен, заради предстоящото търсене на нов художник.

Миналият месец избухна буря от протести в опит да бъдат накарани „Ди Си Комикс” да махнат Кард от проекта. Дори беше направена петиция от сайта AllOut.org, събрала над 16 000 подписа. Някои книжарници дори обявиха, че няма да разпространяват изданието. До момента от издателството плътно стоят зад избора си.

Свързани заглавия
Протестите срещу Орсън Скот Кард продължават
Орсън Скот Кард стартира нова поредица за Супермен, антигей убежденията му предизвикаха протести

Книги от Орсън Скот Кард тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

maxresdefault

Сваляме шапка пред Стивън Кинг и Джордж Мартин

Създателите на едни от най-ярките книги са рожденици Имената, които припомняме всяка седмица, са на …