Начало / Свят / Обществото на литературните критици в САЩ раздаде наградите си

Обществото на литературните критици в САЩ раздаде наградите си

Обществото на литературните критици в САЩ раздаде своите награди, съобщи „Лос Анджелис таймс”. Победителите бяха обявени на церемония в Ню Йорк. В категорията за художествена проза беше отличена книгата „Billy Lynn’s Long Halftime Walk” на Бен Фаунтън. Тя е сатира за последствията от войната в Ирак.

Робърт Каро беше отличен в категорията за биография за „The Passage of Power: The Years of Lyndon Johnson” – четвъртата част от неговата серия творби за  бившия президент на САЩ Линдън Джонсън. В тази за нехудожествена проза, победител е Андрю Салъмън и неговата книга „Far From the Tree: Parents, Children, and the Search for Identity”. Тя изследва връзките в семействата, в които децата са абсолютно различни от своите родители – физически, психологически, по отношение към живота и очаквания.

Останалите победители са  Д. А. Пауъл с „Useless Landscape, or A Guide for Boys” за поезия, Мария Уорнър с „Stranger Magic: Charmed States and the Arabian Nights” за критика и Лийна Шаптън с „Swimming Studies” за автобиография.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …