Начало / Свят / Бенджамин Моузър ще напише оторизирана биография на Сюзан Зонтаг

Бенджамин Моузър ще напише оторизирана биография на Сюзан Зонтаг

Авторът Бенджамин Моузър подписа тази седмица договор за написване на оторизирана биография на Сюзан Зонтаг, съобщи „Ню Йорк таймс”. Предложението му е отправено от сина на Зонтаг – писателят Дейвид Рийф и литературният агент Андрю Уайли. Моузър написа биография на бразилската писателка Кларис Лиспектор „Why This World”, която получи приза на американските литературни критици през 2009 г.

Зонтаг, уважавана писателка, есеистка и критик, почина през 2004 г. на 71 години. Моузър, който е израснал в Тексас, но живее в Холандия, заяви в интервю по имейл, че ще му отнеме 3-4 години, за да завърши труда си.

„Когато започнах подробно да я чета, осъзнах колко много е написала и направила. Как е била навсякъде. Трудно е да се сетиш за друг писател, чийто живот е толкова всеобхватен”.

Сюзан Зонтаг е американска писателка, литературна икона и политическа активистка, родена през 1933 г. Най-известните й произведения са „Против интерпретацията”, „За фотографията”, „Начинът, по който живеем сега” и „Относно болката на останалите”. Умира през 2004 г. На български е публикувана книгата й „Болестта като метафора.СПИН и неговите метафори”.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

Dirndl-Lederhosen-costumes-Munich-Oktoberfest-2019-Germany

Октоберфест с книга вместо с бира в ръка

Ето книги, които могат да съхранят духа на празника В наши дни Октоберфест се слави …