Начало / Свят / Брет Ийстън Елис пише нова книга

Брет Ийстън Елис пише нова книга

Брет Ийстън Елис пише нова книга,съобщи huffingtonpost.com. Скандалният автор, който през декември отрече слухове за нов негов роман, е променил решението си. Той сподели, че идеята му е хрумнала през януари, докато е бил „заседнал в задръстване, возейки 26-годишен мъж и бивша колежка от колежа, която започва да губи разсъдъка си”.

Последната книга на Елис излезе през 2010 г. – „Imperial Bedrooms”. Той допълни:

„Между страха, съмненията и обажданията от продуцентски компании, мисълта, че няма да напиша никога повече роман все повече се оформяше в главата ми. През последните години не исках да пиша роман (последния завърших през 2009 г.). Бях убеден, че този формат не ме интересува повече. Но докато бях в пустинята този януари, докато гледах следобедното небе, първите изречения на нов роман започнаха ми идват наум”.

Макар да не публикува книга през последните години, Елис привличаше светлините на прожекторите. Той стори това с нападките по адрес на самоубилия се негов колега Дейвид Фостър Уолас, коментарите за режисьорката Катрин Бигълоу, ироничните си постове в „Туитър” и огромното си желание да напише сценария за екранизацията на „Петдесет нюанса сиво”. Новият проект на автора на „Американски психар” със сигурност се чака с голям интерес.

Брет Ийстън Елис е американски писател, роден през 1964 г. Неговите книги са преведени на 27 езика. Творчество е подчертано сатирично – иронията му е насочена в социалната сфера и е съчетана с екстремизъм. Най-известен е с романа си „Американски психар”, преведен на български. Друга негова популярна книга, „Лунен парк” (2005 г.) също е достъпна в родните книжарници.

Свързани заглавия
Брет Ийстън Елис се извини за сексистките си коментари по адрес на Катрин Бигълоу
Стана ясно защо Брет Ийстън Елис нападна Дейвид Фостър Уолас
„Американски психар” ще бъде представен като мюзикъл
Топ 10 на писателите бохеми

Книги от Брет Ийстън Елис тук

Прочетете още

С актрисата Лили Сучева, която чете откъс от романана премиерата_

Гергана Лаптева за новата си книга: Написах „Момичето от портрета“ с тангата на Гардел и Пиацола

Шепа българи в чужд свят са съхранили страната в сърцата си Книга след книга, стилът …