Начало / Свят / Робърт Каро спечели „American History Book Prize”

Робърт Каро спечели „American History Book Prize”

Робърт Каро спечели наградата „American History Book Prize”, която се дава от Историческото общество на Ню Йорк, съобщи huffingtonpost.com. Той получи приза за четвъртия том от своята поредица за Линдън Джонсън, „The Passage of Power”. Каро ще прибави към сметката си 50 000 долара.

„American History Book Prize” се дава са нехудожествена историческа или биографична творба. Отличието съществува от 2005 г. насам. За да спечели, дадена книга се оценява както по литературната, така и по академичната й стойност. Победителят получава прозвището лауреат на американските историци.
„The Passage of Power” се фокусира върху първите седмица след стъпването в длъжност на Линдън Джонсън като президент на САЩ. Джонсън наследява убития през 1963 г. Джон Ф. Кенеди.

Робърт Каро е американски журналист и писател, роден през 1935 г. Най-известен е с биографичните си книги за архитекта Робърт Моузес и президента на САЩ Линдън Джонсън. Носител е на множество награди, сред тях два пъти „Пулицър”, приз от Американските награди на книги, отличие от Обществото на американските литературни критици и др.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …