Начало / Свят / Пореден приз за Хилари Мантел

Пореден приз за Хилари Мантел

Пореден приз ще получи Хилари Мантел. Тя ще бъде отличена с медал „Bodley” на Оксфордския литературен фестивал, съобщи thebookseller.com. Събитието ще се проведе следващия месец. Медалът е на името сър Томас Бодли – английски дипломат, учен и основател на легендарната библиотека „Бодлайн”. Дава се за „виден принос към световете на комуникациите и литературата”.

Междувременно дебатите около скандалната лекция на двукратната носителка на „Букър”, която тя скоро изнесе, продължават. Припомняме, че писателката разкритикува остро кралската институция в Обединеното кралство, като основно атакува принцеса Кейт Мидълтън, обвинявайки я, че е „пластмасова”.
От „Дейли мейл” обвиниха Мантел, че не се интересува от това как трябва да се държи с кралските особи. В „Гардиън” излезе изявление на неин говорител, който подтикна към внимателен прочит на цялата лекция на авторката на исторически романи, а не вадене на думи от контекста. В „Индипендънт” пък заеха по-неутрална позиция, наблягайки на сравнението на кралското семейство с мечка панда, което Мантел направи. Писателката ги сравни по това, че са неприспособими към модерния живот.

От издателството „HarperCollins”, което публикува известните книги на Мантел, „Вълци” и „Bring Up The Bodies”, разкриха, че продажбите на „Вълци” в е-формат са се вдигнали двойно след скандала.

„Вълци“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …