Начало / България / Ново издание на „Ана Каренина” излиза преди поредната филмова версия

Ново издание на „Ана Каренина” излиза преди поредната филмова версия

До дни на българския книжен пазар отново може да бъде намерен безсмъртният роман на Толстой „Ана Каренина” , съобщи издателство „Кръгозор”. Новото издание излиза в два тома и е с нова редакция. Преводач е Иван Жечев.

Интересът към Лев Толстой и „Ана Каренина” е постоянен. Филмовата индустрия непрестанно черпи вдъхновение от образите и проблемите в „Ана Каренина”, които са все още актуални и продължават да вълнуват читатели от различни възрасти и общества. От началото на март по българските кина ще се завърти и новата адаптация на романа.

Филмът, отличен с четири номинации „Оскар“, е дело на сценариста Том Стопард („Влюбеният Шекспир“), който представя по неповторим начин романа на Лев Толстой. Екранизацията дава бляскава и пищна нова визия на епичната любовна история, пречупена през погледа на известния режисьор Джо Райт. Това е третата поредна продукция, плод на общите усилия на номинираната за „Оскар“ актриса Кийра Найтли и продуцентите Тим Беван, Ерик Фелнър и Пол Уебстър, които заедно реализираха „Гордост и предразсъдъци“ и „Изкупление“. Актрисата споделя, че ролята на Каренина е била истинско предизвикателство за нея и е най-трудният образ, в който е влизала досега. „Това е най-трудното нещо, което съм правила, но се получи брилянтно. Толстой е истински гений и мисля, че причината тази книга да е класика, е, че образите в нея са сложни и въплъщават най-доброто и най-лошото от човешката природа”. Партньори на Найтли в екранизацията са Джъд Лоу, Арън Тайлър-Джонсън, Матю Макфейдън, Кели Макдоналд и други.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

234121_b

Деян Енев: „Един документ за миналото ни със силата на бомба“

„В Македония под игото. Поменик на мъчениците“ е автентичната история на едно македонско село, оставено …