Начало / Свят / Поет тръгва на поход, ще разменя храна и подслон за поезия

Поет тръгва на поход, ще разменя храна и подслон за поезия

Поетът Саймън Армитидж ще направи поход от 260 мили (малко над 418 километра), плащайки разноските си с поезия, пише „Гардиън”. Той планира да тръгне на 29 август от Майнхед и да извърви разстоянието до крайбрежието Сили, което маркира края на Англия, до 17 септември.

Армитидж възнамерява да намира храна и подслон, като чете поезия в местни училища или пъбове. Идеята е на основата на бартера. Поетът вече е правил подобен поход през 2010 г., когато беше награден за цялостен принос към поезията с приза „CBE”.

„Идеята е всичко да стане на бартер. Аз предлагам моето творчество и четенето му. Дали ще бъде достатъчно за хората да ми позволят да пренощувам някъде или пък да ми дадат сандвичи? Предния път винаги си намирах посдлон. Надявам се и да си намирам компания по пътя”, коментира Армитидж.

Саймън Армитидж е британски поет, драматург и писател, роден през 1963 г. Публикувани са множество негови колекции с поезия, преводи, памфлети, документални книги. Написал е и два романа. Печелил е и много награди, сред които „Eric Gregory Award”, „A Forward Poetry Prize”, приз от „BAFTA”, титлата „CBE”, „Keats-Shelley Prize”, медал „Hay Medal for Poetry” и др.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …