Начало / България / „Сибирски уроци за живота, любовта и смъртта“ с премиера в „Хеликон-България”

„Сибирски уроци за живота, любовта и смъртта“ с премиера в „Хеликон-България”

 „Сибирски уроци за живота, любовта и смъртта“  – книгата на Ханс Висема, ще бъде представена на 22 февруари, петък, от 17,30 ч в столичната книжарница „Хеликон-България”. Любопитното е, че книгата се публикува едновременно на български, английски и холандски.

Идеята за  „Сибирски уроци за живота, любовта и смъртта“  се ражда по време на пътуването на живеещия в България холандски автор с Транссибирския експрес между Новосибирск и Красноярск. Главният герой също решава да поеме с влак по знаменитата железница от Москва до Владивосток, като спира в осемнадесет градове, за да отговаря на въпроси, интересуващи местното паство. Уроците на игумена изразяват неговите хуманистични и неортодоксални възгледи, подбуждащи слушателите му към лично просветление и поставят мъдрия духовник в традицията на гностиците, катарите и малко известното движение на менонитите.

Ханс Висема, роден през 1942 г., е холандски консултант по мениджмънт, личен наставник и професор емеритус по технологичен мениджмънт и предприемачество. През целия си професионален живот е бил ментор на мениджъри, студенти и много други хора, които среща по пътя си – понякога във връзка с работата им, понякога по повод личните им проблеми. Това му дава възможност да надникне в човешката природа и да достигне до прозренията, които стоят в основата на тази книга. В стремежа си да живее съзнателно, авторът още от детството си води записки за собственото си развитие, които също играят важна роля за написването на книгата.

Ханс Висема е автор на 16 книги, посветени на мениджмънта и организационните проблеми, технологията и предприемачеството, бъдещето на университета. Голяма част от тях са претърпели множество издания и са преведени на няколко езика.

„Сибирски уроци за живота, любовта и смъртта“   тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

235047_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (27 юни – 3 юли)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Спаринг партньори от Джон Гришам 2. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева …