Начало / България / „Съвременната библиотека“ в Пловдив е номинирана за наградите на „Архитайзър А+“

„Съвременната библиотека“ в Пловдив е номинирана за наградите на „Архитайзър А+“

 

„Съвременната библиотека“, изградена в Баня Старинна в Пловдив, е номинирана за наградите на големия сайт Architizer в категория „Временни обекти“, съобщи dariknews.bg. Проектът на местното архитектурно Студио 8 1/2 спори с 4 други малки постройки от целия свят. Наградите „Архитайзър А+“ са едни от най-популярните в интернет, като в гласуването се включват стотици хиляди души от целия свят. „Фейсбук” групата на сайта има близо 700 000 членове.

Номинираните проекти са разделени в над 50 категории. Пловдивската библиотека се конкурира с еко-павилион от архитектурен фестивал в Сингапур, павилионът на „Булгари“ в Абу Даби, временен магазин на „Луи Витон“ в Лондон и арт-пространство в Дингли, Австралия. Гласуването на публиката в сайта на Архитайзър продължава до 8 март. Освен вот от посетителите на страницата, награди ще раздаде и специално жури, в което влиза и музикантът Моби, известен и с архитектурния си блог.

„Съвременна библиотека“ бе изградена от архитектурно студио 8 1/2 през есента, като част от фестивала „Градски мечти“. Тя се намира в голямото пространство на Центъра за съвременно изкуство „Баня Старинна“ – бивша турска баня. Тя получи световно признание с публикации в няколко престижни архитектурни списания и сайтове. Преди месец пък взе наградата на публиката в архитектурния блог WhatA за сграда на годината.

Гласуването в категория „Временни обекти“ – от този линк: http://awards.architizer.com/public/voting/?cid=11.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …