Начало / Автори / Как Ан Райс прекара Свети Валентин

Как Ан Райс прекара Свети Валентин

Вчера беше Свети Валентин, празникът на влюбените. Някои известни писатели също са го празнували. Сайтът mediabistro.com публикува изказване на Ан Райс, авторка на вампирската класика „Интервю с вампир”, в което тя разказва как е прекарала празника.

„Специална вечеря вкъщи, за да избегна тълпите в местните ресторанти. Печено филе с картофи и моркови. Само аз и моето малко семейство. Почувствахме празника обаче. Както на всички празници, и този път животът ми ми мина пред очите като на лента и осъзнах, колко съм благодарна за всичко, което ми се е случило и за великата любовна афера, която имах със съпруга си в продължение на 41 години. Той почина през 2002 г. Вдигнахме тост за Стан Райс”.

Ан Райс е американска писателка, родена през 1941 г. Тя пише в жанровете фентъзи и ужаси. Вампирите и вещиците често са главни персонажи в нейните книги. Творчеството й е оказало силно влияние върху готическата субкултура. Сред преведените на български нейни романи са класиката „Интервю с вампир”, но също така „Пандора”, трилогията „Вещиците” и др.

Книгите на Ан Райс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (26 април – 2 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Хора от Катерина Хапсали 3. Дамски гамбит …