Начало / Свят / „Frost Medal” за поета Робърт Блай

„Frost Medal” за поета Робърт Блай

Поетът Робърт Блай ще получи медала „Frost Medal” за цялостен принос, съобщи „Гардиън”. Призът ще му бъде връчен от Обществото на поетите в САЩ на 5 април. 87-годишният Блай ще се присъедини към елитна компания носители на отличието, носещо името на великия Робърт Фрост. Наградата са получавали още Алън Гинсбърг, Уолъс Стивънс, Робърт Пен Уорън и др. Призът се дава от 1930 г. насам.

Блай е известен като един от водещите гласове против войната във Виетнам. Освен това е лидер на движението, наречено „the expressive men’s movement”, чиято задача е да подтикне мъжете да не се отказват от своята мъжественост и типични черти. Поетът е публикувал над 30 книги, сред които „The Light Around the Body”, „Iron John” и „Talking Into the Ear of a Donkey”. „Да бъдеш мъж днес” е преведена на български.

Блай е известен и със своите преводи на творби от езици като шведски, норвежки, немски, персийски, испански и урду. Носител е на много различни награди, включително приз от Националните награди на книги в САЩ.

„Да бъдеш мъж днес” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

roman-kraft-_Zua2hyvTBk-unsplash

Медийна грамотност спасява финландците от дезинформация

Постигането ѝ е въпрос на дългосрочна политика Разбирането за това как функционира света на медиите е …