Начало / Свят / Нови корици по случай 15-годишнината на Хари Потър

Нови корици по случай 15-годишнината на Хари Потър

Книгите от знаменитата поредица за Хари Потър ще бъдат издадени с нови корици, съобщи huffingtonpost.com. Те ще бъдат пуснати от издателството „Scholastic” през септември, когато ще се навършат 15 години от публикуването на първата книга от серията в САЩ.

Художникът, който ще нарисува изображенията, е Казу Кибуиши, станал известен с работата си по комиксите „Amulet”. Всяка корица ще изобразява ключова сцена от съответната книга. Оригиналните корици, дело на Мери Градпри, ще бъдат запазени – те ще останат на изданията с твърди корици. Също така, копията с тях, които продължават да са в продажба, няма да бъдат изтегляни.

Поредицата за момчето магьосник приключи през 2007 г., но продължава да е популярна. Книгите от нея са издадени в 200 държави на 73 езика. Общо са продадени над 450 милиона копия.

„Оригиналните корици са фантастични, направо икони. Когато получих предложението за проекта, в началото се колебаех, защото не исках книгите да се преиздават с нови корици. Впоследствие обаче реших, че мога да допринеса с нещо. Докато рисувах, си мислех, как бих направил изображенията, ако аз бях автора. Освен това, опитах се да взема пример от начина, по който се процедира, когато се преиздават копия от класически произведения”, коментира Кибуиши.

Книгите за Хари Потър  тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …