Начало / Свят / „Холивуд” продължава „Оливър Туист” с филм

„Холивуд” продължава „Оливър Туист” с филм

Филм продължение на класиката на Чарлс Дикенс „Оливър Туист”, ще бъде направен в „Холивуд”, съобщи британският „Телеграф”. Зад продукцията стои филмовото студио „Sony”. Идеята е на продуцента Ахмед Запа, син на рок музиканта Франк Запа. Сценарист ще бъде Коул Хадън.

Към днешна дата, проектът носи заглавие „Dodge & Twist”. Филмът ще ни пренесе 20 години след момента, където свършва романа. Сиракът и неговият най-добър приятел Артфул Доджър са от двете страни на закона, като са замесени в план за кражба на ценни бижута. Филмът ще бъде екшън. Подобна интерпретация на класическа творба направи Гай Ричи с „Шерлок Холмс”. Такъв е и скоро излезлият 3D филм, „Хензел и Гретел: Ловци на вещици”.

„Оливър Туист” е публикуван през 1838 г. Това е вторият роман на Дикенс. Той разказва историята на сирак, принуден да работи от 7-годишна възраст. Книгата показва и тогавашното разделение на слоевете на обществото в Англия. Съдържа биографични елементи от детството на самия Дикенс. Творбата е преведена и на български.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …