Начало / България / Литературната рок банда „ЛаТекст” става на една година

Литературната рок банда „ЛаТекст” става на една година

„ЛаТекст“ приемат за своя рождена дата 29 февруари 2012 г., когато е първото им появяване пред публика – в Софийския университет , „При Мамута“. През изтеклата година те свирят на различни фестивали, а сега, по случай първия им рожден ден, смятат, че вече е дошло време да влязат и в студио.

Групата, в която са Петър Чухов – поезия, вокали, китара, Елена Пенева – вокали, Иван С. Вълев – бас, вокали и Гриша Маникатов – барабани, ще запише три парчета – „Париж“, „Любовна херостратегия“ и „Само“, първото от които е съвсем ново, а другите две вече са изпълнявани на живо и се харесват на публиката.

Освен със студийни записи, „ЛаТекст“ имат намерение да отбележат годишнината си и с концерти. Първия от тях ще направят в Новия български университет в началото на март, а вторият, който ще бъде и същинското празнуване на рождения им ден, ще е около две седмици след това. В него ще вземат участие и няколко специални гости – поети и музиканти.

Вече е достъпен новият уебсайт на групата за поезия и алтернативен рок „ЛаТекст“ – latext.eu. В него, освен актуална информация за събития, могат да се намерят текстовете, които са стихотворения на Петър Чухов, много от тях публикувани в издадените от него стихосбирки и в периодични издания в България и чужбина, няколко видеоклипа от различни участия, снимки и други материали.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …