Начало / България / Премиера на „Банално” в Унгарския културен институт

Премиера на „Банално” в Унгарския културен институт

„Банално” – сборник с разкази на Любов Кронева, ще има премиера в Унгарския културен институт (София, ул. Аксаков”) на 12 февруари, вторник, от 18 ч. Книгата ще бъде представена от литературния критик Митко Новков.

Тези разкази са за любовта. Но живеем в постмодернизма. Струва ми се, че доста хора не се чувстват пряко засегнати от този факт. И наистина, трудно ще схванеш какви са ярките светлини и дълбоките сенки, ако вече си свикнал със сумрака. Веднага ще предложа изчерпателно обяснение на постмодернизма, понеже на писателя всичко трябва да му се разбира: състояние в съвременната култура, което отрича търсенето на смисъл в хаотичния свят, избягва самата възможност за смисъл, изразявано понякога чрез пародията на този смисъл.
И каква любов може да има тук? Откъде да знам, честно! Любов… Като морето е. Куп скъпоценности потъват на дъното му, да не говорим какво се носи често пъти на повърхността.
Убедена съм, че нямаш ли поне един човек, когото да обичаш, залиняваш и си отиваш. Разказите са за усилието да проумееш какво и как още те задържа тук, може би за да поправиш нещо, макар никой да не ти обещава, че ще успееш”, споделя авторката.

Любов Кронева е родена в Бургас. Живее известно време в Москва, където завършва журналистика, но без да натрупа стаж в медиите. Работи предимно като преводачка с руски. Публикува разкази в печата. Автор е на два романа: „Черни лалета за Кант“ (2004) и „Къщата с ангелите“ (2007).

Книги на Любов Кронева тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …