Начало / Свят / Джони Холидей написа мемоарите си

Джони Холидей написа мемоарите си

„В очите ми“ („Dans mes Yeux“) – автобиографията на живата легенда  на френския шоу бизнес Джони Холидей, излиза следваща седмица, съобщи БГНЕС, позовавайки се на АФП.  Френският актьор и рок певец, свързан и с България, чрез брака си със Силви Вартан, живее от 2006 г. в Швейцария, за да избяга от високите данъци в родината си.

„Често казват, че съм си тръгнал, за да не плащам данъци. Това отчасти е вярно, но го направих и заради изтощителната атмосфера. Винаги съм се питал защо в Съединените щати, когато имаш хубава кола, момчетата се усмихват и ти казват: „страхотно“, а във Франция се отнасят като към крадец. Мръсно отношение за страна, чиито цветове носех, и която поиска да направи от мен своя емблема, когато й беше нужно. Почувствах се предаден, несправедливо обвинен, омърсен…
Аз не обичам посредствеността, мисля, че левицата побутва натам. НЕ искам да има бедни хора. Това е жалко, трябва да им се помага, но не да им се дава милостиня…  Не обичам кампаниите за благотворителни помощи…  Не обичам да ме представят за безсърдечен тип под претекста, че имам десни разбирания“, споделя Холидей в книгата си, написана в сътрудничество с френската писателка Аманда Стерс.

Джони Холидей е роден в Париж през 1943 г., като Жан-Филип Сме. Има издадени 18 платинени албума, но въпреки това остава почти непознат извън Франция. Наричан е френският Елвис Пресли. На 12 април 1965 г. се жени за родената в село Искрец Силви Вартан. От брака им се ражда синът им Давид. Джони Холидей е съсредоточен много повече върху кариерата си и приятелите си отколкото върху семейството си и на 4 ноември 1980 г.се развежда с Вартан. Следват няколко други брака. От връзката си с актрисата Натали Бай има дъщеря Лора Сме, която е също киноактриса.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1.SILVI 1 MONUMENT VALLEY

Силвана Грънчарова: Дишам, значи живея!

58 упражнения от една тънка книжка могат да ни променят завинаги Те са част от …