Начало / Свят / Излиза „Гордост и предразсъдъци” от гледна точка на слугите

Излиза „Гордост и предразсъдъци” от гледна точка на слугите

Нова версия на класиката от Джейн Остин „Гордост и предразсъдъци” ще бъде публикувана на англоезичния пазар тази година, съобщи thebookseller.com. „Longbourn” от Джо Бейкър ще излезе през август с твърда корица и в е-формат, а през 2014 г. ще последва издание с меки корици. Книгата ще преразкаже историята от романа на Остин, който навърши тази година 200 години, от гледната точка на слугите.

Бейкър заяви:

„Книгите на Джейн Остин бяха първата литература за възрастни, която започнах да чета. Когато препрочитам книгите й, си давам сметка, че ако живеех тогава, нямаше да отида на бал. Щях да шия вкъщи например. Само до преди няколко поколения, моето семейство са били слуги. Когато си дадеш сметка за класовото разделение в Англия тогава, „Гордост и предразсъдъци” добива съвсем друг смисъл”.

Това ще бъде петият роман на писателката.

Творбата се чака с голям интерес. Вече са сключени сделки за превод в Испания, Италия, Норвегия, Дания, Германия, Бразилия, Франция и Швеция. Правата за филмовата адаптация са продадени на американското филмово студио „Focus Features”.

Фото: jobakerwriter.com

Оригиналът на „Гордост и предразсъдъци“ тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …