Начало / България / Ася Кулева ще бъде ВИП книжар в „Хеликон-Русе”

Ася Кулева ще бъде ВИП книжар в „Хеликон-Русе”

Ася Кулева – авторка на „Марципаненият чехъл“, ще гостува на „Хеликон-Русе” в ролята на ВИП книжар. Това ще се случи на 12 февруари от 18 ч. В продължение на час тя ще бъде литературен гид на клиентите на книжарницата.

Ася Кулева живее и работи в Русе. Завършила е българска филология и немска филология във BTУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Има редица публикации в областта на методиката на преподаване на немски език, автор е на литературно-критически статии върху творчеството на Й. В. Гьоте, М. Булгаков, Е. Станев и др. Преподава немски език в математическа гимназия „Баба Тонка” и в Русенски университет „Ангел Кънчев”. В рамките на програмата за извънкласни дейности „Успех“ е сформирала ателие по творческо писане, в което децата се занимават с интерактивен театър, симултантна драматургия и писане на сценарии.

„Марципаненият чехъл“ е първият и роман, който излезе с логото на  „Жанет-45“ в края на 2012 г.

„Това бе мъчна книга. И катарзисна. Избягвам думата „трудна”, защото асоциативно я свързвам с „труд” и „работа”. Писах я дълго – повече от четири години. И сигурно щях да продължа, но съзнателно си казах стоп.Мъчна книга е и защото засяга болезнени за самата мен теми, които, като всеки човек, избягвах дълго време”, заявява в интервю за  bg-damma.com Кулева.

 

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

224885_b

Танц с айсберга, който потопи „Титаник“

Алма Катсу ни представя книга, пълна с мистерии и обрати Вдъхновението за написването на “Дълбините” (изд. …