Начало / България / Общество на младите писатели се учредява във Варна

Общество на младите писатели се учредява във Варна

Сдружението на писателите във Варна учредява Общество на младите писатели, съобщи openom.eu.

Според поканата за присъединяване, в клуба могат да се включат всички пишещи, без условие да са издали книга. Препоръчително е да имат свои публикации – есета, разкази, статии, стихове, очерци и др. Горната възрастова граница, посочена за членовете, е „тридесет и…”.

Обществото на младия писател има за цел да обедини интересите на творците, да им даде насока за развитие и да им предостави възможност да обсъждат свои текстове, се казва в изложението на инициатора Мариан Желев – зам.-председател на Сдружението на писателите. То се ангажира да подпомага – идейно, с опит и всякакви възможности – младите писатели, за да могат те да намерят по-лесен път към популяризиране на своите произведения.

„Не на последно място идеята за Общество на младия писател във Варна идва от възможността да има място, където творците да откриват своите близки по душа и призвание хора. Място, където да се разискват текстове, да се обменят идеи и да се търси взаимна помощ. Това е също така опит да се създаде една творческа работилница, която да осигури добра почва за бъдещи творчески проекти”, се казва в програмата.

Сбирките ще се осъществяват веднъж седмично в Дома на писателите във Варна. Към желаещите да се запишат няма изискване да са жители на града.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ostrovyt-na-izgubenite-dyrveta-elif-shafak-egmont-9789542726487

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (20 септември – 26 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Островът на изгубените дървета от Елиф Шафак 2. Сан сан, Япония. Истории …