Начало / Свят / Книга за Ричард III излиза през 2014 г.

Книга за Ричард III излиза през 2014 г.

Книга за английския крал Ричард III ще излезе следващата година, информира thebookseller.com. „Richard III: A Ruler and His Reputation” („Ричард ІІІ: Един владетел и неговата репутация”) ще бъде в книжарниците през октомври 2014 г., публикувана от „Bloomsbury”. Автор е Дейвид Хорспуул, редактор на „Times Literary Supplement” и историк.

Книгата ще представлява изследване върху най-скорошното откритие, свързано с английския крал – тленните останки, открити под паркинг в град Лестър, се оказаха негови. Откритието беше потвърдено този месец от археолози.

Ричард III, известен като Ричард Гърбавия, заради дефекта на тялото му, е последният крал от династията на Плантагенетите. Той е и последен представител на династията. Управлява около 2 години – от 1483 до 1485 г. Краткият период от царуването му е белязан с гражданска война, наречена Войната на розите. Именно при едно от сраженията, битката при Босуърт, Ричард е убит. Тогава е бил на 32 години. Той е и последният английски владетел, убит в битка. На него е посветена известната пиеса на Уилям Шекспир „Ричард III”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …