Начало / Свят / Книга за Ричард III излиза през 2014 г.

Книга за Ричард III излиза през 2014 г.

Книга за английския крал Ричард III ще излезе следващата година, информира thebookseller.com. „Richard III: A Ruler and His Reputation” („Ричард ІІІ: Един владетел и неговата репутация”) ще бъде в книжарниците през октомври 2014 г., публикувана от „Bloomsbury”. Автор е Дейвид Хорспуул, редактор на „Times Literary Supplement” и историк.

Книгата ще представлява изследване върху най-скорошното откритие, свързано с английския крал – тленните останки, открити под паркинг в град Лестър, се оказаха негови. Откритието беше потвърдено този месец от археолози.

Ричард III, известен като Ричард Гърбавия, заради дефекта на тялото му, е последният крал от династията на Плантагенетите. Той е и последен представител на династията. Управлява около 2 години – от 1483 до 1485 г. Краткият период от царуването му е белязан с гражданска война, наречена Войната на розите. Именно при едно от сраженията, битката при Босуърт, Ричард е убит. Тогава е бил на 32 години. Той е и последният английски владетел, убит в битка. На него е посветена известната пиеса на Уилям Шекспир „Ричард III”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3163

Французите събират пари за ръкопис на маркиз Дьо Сад

„120-те дни на Содом” е писан в Бастилията Писател и политик, аристократът се противопоставя на …