Начало / Свят / Роман за събудилия се Хитлер стана бестселър в Германия

Роман за събудилия се Хитлер стана бестселър в Германия

Роман за Адолф Хитлер, който се е събудил след 66-годишен сън, оглави бестселър класациите в Германия, съобщи „Гардиън”. „Er Ist Wieder Da” („Той се завърна”) е първият роман, публикуван с името на автора Тимур Фермес. До момента той е работил само като писател в сянка. Въпреки високата цена на книгата – 19,33 евро – до момента тя е продадена в над 400 000 печатни копия и десетки хиляди електронни. Творбата излезе едва на 28 януари.

В романа Хитлер се буди в Берлин след дългогодишен сън през лятото на 2011 г. Той е отново с абаносово черна и сресана коса, както и характерния мустак. Хитлер става медийна знаменитост, дава интервюта за ТВ канали и е на кориците на списания. Дори печели роля в турско-немски сериал, преди, разбира се, да се насочи към политиката.

„Въпросът е, че се осланяме прекалено много на стереотипите, когато става въпрос за Хитлер. Той винаги е чудовището, а ние сме доволни, че не сме като него. Реалността обаче е, че той продължава да предизвиква възхищение у хората, както преди години, когато е бил толкова харесван, че са го подкрепяли да върши престъпления. Искам да покажа, че Хитлер може да успее и в наши дни, просто по различен начин”, коментира 46-годишния Фермес пред германските медии.

Произведението изпревари книги на писатели като Кен Фолет и Паулу Коелю, за да оглави бестселър листите в Германия. „Er Ist Wieder Da” ще бъде преведена на

17 езика в най-скоро време, след като лицензите са продадени. Правата за адаптация на големия екран също са продадени.

Фото: luebbe.de

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …