Начало / България / Конкурс за разказ „Да отвоюваш живота си“

Конкурс за разказ „Да отвоюваш живота си“

Конкурс за разказ под мотото „Да отвоюваш живота си“ стартира във Варна. Той е посветен на Световния ден за борба с рака – 4 февруари, съобщи dariknews.bg. Идеята е да се съберат историите на победилите рака, които да вдъхнат надежда, вяра, сили и кураж на други хора, познали ужаса от болестта.

„Ако в борбата си за преодоляване с рака имате опит, добра практика или някаква „тайна“, а защо не и свое „откритие“, изпитана фамилна рецепта или добър лекар, който ви е помогнал да се излекувате, можете да ги споделите“, съобщи Яна Георгиева, председател на Сдружението на жени с онкологични заболявания и техните сподвижници.

Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят материал  (желателно е да бъде придружен със снимки) с обем до 2 стандартни страници, написани на кирилица, на e-mail sjozts_varna@abv.bg. Крайният срок за участие е 1 август 2013 г. Творбите за конкурса трябва да съдържат трите имена на участника, възраст, телефон и e-mail за контакт. Телефонът за връзка с организаторите е 0889 514 861.

Победителите ще бъдат избрани от професионално жури и ще бъдат обявени на 1 октомври.

Победителят в конкурса ще спечели тридневна екскурзия в България. Неговият подгласник ще получи награда уикенд за двама.  Третата награда е вечеря за двама.

Отличените разкази ще бъдат публикувани в сайта на Сдружението, а първите три, удостоени с награда – във варненски всекидневник.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …