Начало / Любопитно / „Най-богатият човек във Вавилон“ от Джордж С. Клейсън (отзиви)

„Най-богатият човек във Вавилон“ от Джордж С. Клейсън (отзиви)

ОТЗИВИ

„Какво може да помогне книга от 20-те години на ХХ век на съвременните инвеститори? Много, ако става въпрос за възхитителните притчи на Джордж Клейсън, посветени на значението на парите. Тази книга е прекрасен подарък както за завършващ студент, който тепърва ще навлиза в света на финансите, така и за най-опитния инвеститор, който да си припомни основите.”
„Лос Анджелис таймс”

„Признат за актуална и днес класика, този бестселър предлага разбиране и, разбира се, решение на всички лични финансови проблеми. Базирана на мъдростта на вавилонските притчи, това е най-вдъхновяващата книга за богатство, писана някога.”
goodreads.com

„Накратко, „Най-богатият човек във Вавилон” е серия от финансови притчи. Разказват за обикновен човек от древен Вавилон, който използва здравия си разум, за да натрупа огромно богатство. Стилът прилича на този на Езоп. Всяка история си има една или две поуки, които предава. Те са толкова основни, че могат да помогнат за финансов напредък по всяко време, не само във Вавилон или през 20-те години на миналия век. Книгата е особено подходяща за вас, ако сте от типа хора, които се учат от грешките на другите. Когато я четете, имате чувството, че държите колекция кратки разкази. Езикът е малко особен, защото авторът се е опитвал да пресъздаде древната атмосфера, но важните неща и финансовите съвети са повече от ясни”.
 thesimpledollar.com

 „Най-богатият човек във Вавилон“ тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …