Начало / Свят / Убит е авторът на „American Sniper”

Убит е авторът на „American Sniper”

 

 

Крис Кайл, автор на военния бестселър „American Sniper” („Американски снайпер: Автобиографията на най-безпощадния снайперист в историята на американската армия”), беше убит на стрелбище в Тексас, съобщи huffingtonpost.com. Освен 38-годишния бивш тюлен от американската армия, застрелян е и Чад Литълфийлд (35). Според местната преса, Кайл е застрелян от упор, докато е разговарял с друг бивш снайперист, в опит да му помогне да се справи с психическите травми, които оставят мисиите. 25-годишният Еди Рей Рут е арестуван и обвинен за убийствата, но все още местната полиция продължава работа по случая.

Смъртта на Кайл беше посрещната като истинска трагедия във военната общност в САЩ. Както е известно, той бе един от най-награждаваните американски тюлени и снайперистът с най-много точни изстрела. В „American Sniper”  той разказва за мисиите си в Ирак, където е изпращан 4 пъти по време на 10-те си години служба. Кайл има 150 потвърдени убийства. Иракските бунтовници го наричали „Дявола от Рамади”.

В последно време той се е занимавал с това да помага на други, по-млади войници, изпращани на различни мисии. Кайл е разговарял и прекарвал време с тях, помагал им да се преборят с напрежението и да се подготвят за мисии в бъдеще. Крис Кайл оставя съпругата и 2-те си деца.

Свързани заглавия
Убийството на Осама бин Ладен провокира интерес към книги за „тюлените”

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

add1-insights-michele-frolla

Писателите учат по-лесно чужди езици

Биографиите на известните показва, че те са и полиглоти Умението да пишеш се свързва и …