Начало / Свят / Убит е авторът на „American Sniper”

Убит е авторът на „American Sniper”

 

 

Крис Кайл, автор на военния бестселър „American Sniper” („Американски снайпер: Автобиографията на най-безпощадния снайперист в историята на американската армия”), беше убит на стрелбище в Тексас, съобщи huffingtonpost.com. Освен 38-годишния бивш тюлен от американската армия, застрелян е и Чад Литълфийлд (35). Според местната преса, Кайл е застрелян от упор, докато е разговарял с друг бивш снайперист, в опит да му помогне да се справи с психическите травми, които оставят мисиите. 25-годишният Еди Рей Рут е арестуван и обвинен за убийствата, но все още местната полиция продължава работа по случая.

Смъртта на Кайл беше посрещната като истинска трагедия във военната общност в САЩ. Както е известно, той бе един от най-награждаваните американски тюлени и снайперистът с най-много точни изстрела. В „American Sniper”  той разказва за мисиите си в Ирак, където е изпращан 4 пъти по време на 10-те си години служба. Кайл има 150 потвърдени убийства. Иракските бунтовници го наричали „Дявола от Рамади”.

В последно време той се е занимавал с това да помага на други, по-млади войници, изпращани на различни мисии. Кайл е разговарял и прекарвал време с тях, помагал им да се преборят с напрежението и да се подготвят за мисии в бъдеще. Крис Кайл оставя съпругата и 2-те си деца.

Свързани заглавия
Убийството на Осама бин Ладен провокира интерес към книги за „тюлените”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

290880144_333694938959612_5486435204075050720_n

Идеи за летни четива

Книгите ни носят усещането, че всичко е наред Богато на преживявания лято не винаги означава …