Начало / Любопитно / „Не казвай сбогом” от Джилиан Флин (анотация)

„Не казвай сбогом” от Джилиан Флин (анотация)

Топла лятна сутрин в градче край река Мисисипи. Петата годишнина от сватбата на семейство Дън…
Ник се опитва да заглуши проблемите, които го измъчват, и се подготвя психически за традиционната изненада, която съпругата му организира всяка година по случай годишнината.

Скоро мрачните му мисли придобиват още по-тъмни краски… Защото точно в този ден красивата и умна Ейми изчезва от дома си.
Следите от борба в къщата им изглеждат нагласени, а поведението на примерния съпруг пред полицията е повече от съмнително. Намереният дневник на Ейми утежнява ситуацията, защото… разкрива съвсем различен поглед за брака им от неговите думи.

Златното момче на града бързо се превръща в главния и единствен заподозрян. Подложен на нарастващ натиск от разследващите, медиите и близките на изчезналата си съпруга, Ник допуска грешки, които само усилват съмненията срещу него.
Въпреки всичко той упорито твърди, че е невинен.

Ник е неискрен и определено крие тайни – но дали е убиец? И ако не е виновен, то тогава къде е красивата му съпруга?

„Не казвай сбогом” е трилър за отношенията между двама души, които превръщат любовта помежду си в отровен коктейл от лъжи, предателство и омраза. Чрез диаметрално противоположните гледни точки на Ник и Ейми, Джилиан Флин прави брилянтна дисекция на брака им и показва как преплитането на два живота понякога води след себе си до опустошителни резултати.

Защото и двамата са лъжци. Всеки един от тях е убедителен, но никой не звучи правдоподобно…
Оказва се, че истината не е по средата, а е далеч по-мрачна и плашеща. На кой да вярваме? Отговорът ще се разкрие пред нас едва в последните страници, но развръзката ще ни накара да се замислим, доколко познаваме човека, който нощем спи до нас.

„Не казвай сбогом” тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …