Начало / Любопитно / „Не казвай сбогом” от Джилиан Флин (анотация)

„Не казвай сбогом” от Джилиан Флин (анотация)

Топла лятна сутрин в градче край река Мисисипи. Петата годишнина от сватбата на семейство Дън…
Ник се опитва да заглуши проблемите, които го измъчват, и се подготвя психически за традиционната изненада, която съпругата му организира всяка година по случай годишнината.

Скоро мрачните му мисли придобиват още по-тъмни краски… Защото точно в този ден красивата и умна Ейми изчезва от дома си.
Следите от борба в къщата им изглеждат нагласени, а поведението на примерния съпруг пред полицията е повече от съмнително. Намереният дневник на Ейми утежнява ситуацията, защото… разкрива съвсем различен поглед за брака им от неговите думи.

Златното момче на града бързо се превръща в главния и единствен заподозрян. Подложен на нарастващ натиск от разследващите, медиите и близките на изчезналата си съпруга, Ник допуска грешки, които само усилват съмненията срещу него.
Въпреки всичко той упорито твърди, че е невинен.

Ник е неискрен и определено крие тайни – но дали е убиец? И ако не е виновен, то тогава къде е красивата му съпруга?

„Не казвай сбогом” е трилър за отношенията между двама души, които превръщат любовта помежду си в отровен коктейл от лъжи, предателство и омраза. Чрез диаметрално противоположните гледни точки на Ник и Ейми, Джилиан Флин прави брилянтна дисекция на брака им и показва как преплитането на два живота понякога води след себе си до опустошителни резултати.

Защото и двамата са лъжци. Всеки един от тях е убедителен, но никой не звучи правдоподобно…
Оказва се, че истината не е по средата, а е далеч по-мрачна и плашеща. На кой да вярваме? Отговорът ще се разкрие пред нас едва в последните страници, но развръзката ще ни накара да се замислим, доколко познаваме човека, който нощем спи до нас.

„Не казвай сбогом” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …