Начало / България / Ученически конкурс „Васил Левски – неговите вечни послания“

Ученически конкурс „Васил Левски – неговите вечни послания“

Конкурс за есе, стихотворение и рисунка на тема „Васил Левски – неговите вечни послания“, организира Община Горна Оряховица, съобщи dariknews.bg. Повод за инициативата е навършването на 140 години от смъртта на Апостола на свободата. Организаторите дават възможност на младите хора да изразят своето отношение към националния ни герой Васил Левски.

Целта на конкурса е да стимулира творческото мислене на подрастващите, да възпитава в дух на патриотизъм и активно гражданство. Всеки от участниците има възможност да изрази  своята гледна точка относно актуалността на идеите на Васил Левски в съвременното обществено развитие.

В конкурса за рисунки, стихотворения и есета могат участват ученици от учебните заведения в Община Горна Оряховица, разделени в няколко възрастови групи: от 7 до 11 години; от 12 до 15 години; от 16 до 19 години.

В раздел „Рисунка“ участниците трябва да представят творбите си във формат 35/50 см или А4. Рисунките могат да бъдат живописни, графични, смесени – колаж, компютърна графика, нарисувани с темперни, водни и маслени бои, пастели, флумастери, моливи, въглен и туш.
Литературните творби пък трябва да бъдат представени на хартиен носител.

Крайният срок за предаване на творбите ( есе, стихотворение или рисунка) е 11 февруари /понеделник/ в стаи 306 и 308 на Община Горна Оряховица.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

original-27883-1418879459-11

Азия е континентът на книгите

Ето няколко места, които изумяват Културата на четенето е неизменна част от човешката цивилизация. Именно …